Oyunun oynandığı gün olan cuma akşamının izleyici sayısını olumsuz etkilediğine işaret eden Uzun, bu durumun Lefkoşa'daki diğer etkinliklerle denk gelmesinden kaynaklandığını belirtti.

Uzun değerlendirmesinde, cuma günü yerine perşembe veya salı gibi günlerde oyunun sahnelenmesinin daha fazla izleyici çekebileceğini kaydetti.

'DEVLET TİYATROLARI KIBRIS'IN KUZEYİNDE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR'

Devlet Tiyatroları'nın Kıbrıs'ın kuzeyinde  üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Uzun, bu durumun devlet destekli bir kurum olmasından kaynaklandığını vurguladı.

'OYUNLARIN KALİTESİ VE SANATÇILARININ GÖSTERDİĞİ PERFORMANS TAKDİR EDİLMELİ'

Uzun Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen oyunların kalitesi ve sanatçıların gösterdiği performansın takdir edilmesi gerektiğini  belirterek, oyunun sahnelendiği mekan olarak Rauf Denktaş Üniversitesi Kültür Merkezi'nin seçilmesi sonucunda konfor eksikliği yaşandığını da söyledi.

"GRÖNHOLM METODU" OYUNU USTALIKLA İŞLENDİ'

Oyunun yönetmeni Hakan Elmasoğlu ve oyuncular Birce Birsel Çağlar, Diren Özdoğal, Ali Şaşkara ve Nazım Bayraktaroğlu'nun performanslarını övgüyle söz eden Uzun, "Grönholm Metodu" oyunununda, iş dünyasının acımasızlığını ve insan ilişkilerinin karmaşıklığının tiyatro  sanatçıları tarafından ustalıkla işlediğini ifade etti. 

Oyunun güncel ve evrensel temalarıyla izleyiciyi etkilemeyi başardığını vurgulayan Uzun, sanatseverleri oyunu izlemelerini tavsiye etti.

Eurovision'u İsviçre kazandı Eurovision'u İsviçre kazandı

Kıbrısın Sesi köşe yazarı Filiz Uzun'un değerlendirdiği "Grönholm Metodu" oyunu her cuma saat 20.00’de Rauf Denktaş Üniversitesi Kültür Merkezi’nde (Eski Mısırlızade Sineması) seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Seyircinin büyük ilgisiyle karşılaşan oyunu Hakan Elmasoğlu’nun yönetti.  Jordi Galceran kaleme aldı.

Oyun, bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen dört kişinin, tüm hünerlerini ortaya koyup işi kapmak için gizem dolu çeşitli sınavlardan geçecekleri trajik ve komik bir serüveni konu alıyor.

Oyunda, Birce Birsel Çağlar, Diren Özdoğal, Ali Şaşkara, Nazım Bayraktaroğlu rol alıyor.

Yönetmen yardımcılığını Zehra Evliya Parıldak üstlenirken, oyunun Çevirisi Beliz Çoşar’a, dramaturji Ayla Çağla Öztaşçı’ya, dekor ve kostüm tasarımı Fatma Bender’e, afiş tasarımı Barış Argus’a, besteleri Fatih Çiçekli’ye ait.

Kostüm uygulama Gülsen Dünki, dekor uygulama Mehmet Isırgan, sahne teknisyeni Yalçın Arıcı, ışık uygulama Mustafa Kıral, efekt uygulama Fatih Çiçekli, sahne amiri Ulaş Öğüç, Basın Sosyal medya Pınar İnandım ve turne amiri görevinde ise Mehmet Samer yer alıyor.

Devlet Tiyatroları oyuna ilişkin yaptığı açıklamada,  oyunun yaş sınırının +16 olduğunu ve biletler oyun günü kapıdan temin edilebileceğini belirtti.

 Detaylı bilgi içinde 0392 228 71 91 numaralı telefondan bilgi alınabileceği ve oyun için rezervasyon yapılabileceği kaydedildi.

Kıbrısın Sesi Haber Merkezi